اعتراض به برگ تشخیص مالیات و قطعی

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات یکی از برگه‌های مالیاتی که برای مودیان صادر می‌شود، برگ تشخیص مالیات است. در این برگه عملکرد مالی مودی در طی یک سال مالی بر اساس گزارشاتی که مودی برای امور مالیاتی ارسال کرده است، توسط ممیزان مالیاتی محاسبه و به مودی ابلاغ می‌شود. این برگه می‌تواند در سه نوع مالیات بر درآمد، مالیات بر حقوق و مالیات تکلیفی صادر شود. مودی موظف است تا ۳۰ روز این مبلغ را به امور مالیاتی واریز کند. اما اگر نسبت به مبلغ تعیین شده اعتراض دارد باید در مهلت تعیین شده اعتراض خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند.

سوالات متداول اعتراض به برگ تشخیص مالیات

برگ تشخیص مالیات یا نامه برگ ارزیابی مالیاتی، یکی از اوراق رسمی مالیاتی است که اداره مالیات مبلغ مالیات محاسبه‌شده مودیان را براساس اظهارنامه ارسالی، در این برگه به آن‌ها ابلاغ می‌کند. درواقع زمانی که مودیان اظهارنامه مالیاتی را برای سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کنند، اداره مالیات موظف است طی ۱ سال پس از ارسال اظهارنامه، آن را بررسی و ظرف مدت ۳ ماه پس از پایان مهلت مشخص‌شده، برگه تشخیص مالیات را برای مودیان صادر کند. برگه ارزیابی مالیاتی برای انواع مالیات از قبیل عملکرد، حقوق و غیره به‌صورت جداگانه صادر می‌شود. ذکر این نکته لازم است که در بسیاری از موارد به برگ تشخیص مالیات، برگ ارزیابی عمومی مالیاتی نیز می‌گویند.

برگه تشخیص مالیاتی برای انواع مالیات به‌صورت جداگانه صادر می‌شود. ازجمله انواع برگه ارزیابی مالیاتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برگه تشخیص مالیات حقوق
برگه تشخیص مالیات عملکرد
برگه تشخیص مالیات تکلیفی

برگ قطعی مالیات، میزان بدهی قطعی مالیات مودی را بر اساس رسیدگی‌های صورت گرفته و مذاکرات فی‌مابین، تعیین می‌کند و مهلت پرداخت برگ تشخیص مالیات ظرف ۳۰ روز پس از ابلاغ برگه لازم‌الاجرا است. برای جلوگیری از هرگونه سوء‌تفاهم بهتر است چنانچه مودی مالیات تشخیصی را قبول دارد، این موضوع را کتباً به دارایی اعلام و در آن نحوه‌ی تسویه‌ی مالیات را نیز ذکر کند.

این نکته را در نظر داشته باشید که اداره امور مالیاتی تا ۵ سال پس از صدور برگ قطعی مالیات نیز می‌تواند نسبت به درآمدها یا فعالیت‌های کتمان‌شده ادعای وصول مالیات داشته باشد.

مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات تا ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ آن در نظر گرفته شده است.

درصورتی‌که مودی ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ ۱. مراحل اعتراض مالیاتی را طی نکند، ۲. نسبت به پرداخت مالیات اقدام کند، ۳. به‌صورت کتبی مبلغ مالیات را قبول و به اداره مالیات اعلام کند و ۴. برای اعتراض مالیاتی به اداره مالیات مراجعه نکند. در چنین شرایطی برگه تشخیص مالیات به‌عنوان مالیات قطعی و قابل‌پرداخت در نظر گرفته می‌شود.

اصل و کپی کارت ملی شخص حقیقی اعتراض کننده و تکمیل شکایت نامه
تکمیل شکایت نامه توسط نماینده شخص حقوقی با مهر شرکت و تصویر روزنامه رسمی (برای شخصیت های حقوقی مدارکی این چنینی لازم است)
تصویر وکالت نامه معتبر(در صورت وجود وکیل و در غیر اینصورت خود اشخاص حقوقی می توانند روال شکایت را انجام دهند)
تصویر فیش واریزی حق تمبر وکیل به همرات کارت ملی وکیل (این حالت برای زمانی است که شخص اعم از حقیقی و حقوقی وکیل اختیار کرده باشد)
تصویر و یا کپی رای اداره امور مالیاتی شهرستان یا نزدیک ترین واحد مالیاتی برای افراد مقیم تهران

سوالات و دیدگاه های خود را بپرسید. در اولین فرصت توسط کارشناسان پاسخ داده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.